Rechtstreekse busverbinding tussen Haaksbergen en Eibergen gered; leerlingen Assink Lyceum blij.

HAAKSBERGEN/EIBERGEN – De rechtstreekse busverbinding tussen Eibergen en Haaksbergen blijft behouden. Het Assink lyceum is blij dat na diverse gesprekken het belang van de buslijn ingezien wordt en dat haar leerlingen gebruik kunnen blijven maken van de busverbinding tussen Eibergen en Haaksbergen.

De afgelopen maanden was er veel onduidelijkheid over wat er nu met de directe busverbinding tussen Eibergen en Haaksbergen zou gebeuren, aangezien Arriva aangaf vanaf december dit jaar over de nieuwe N18 te gaan rijden. Deze plannen gaan door, waarmee de route via Haaksbergen komt te vervallen

Gesprekken

Het Assink lyceum vindt het belangrijk dat er een rechtstreekse busverbinding blijft tussen haar locaties Eibergen en Haaksbergen. Daarom heeft Het Assink samen met de gemeenten en provincie diverse gesprekken gevoerd. Inmiddels is duidelijk geworden dat Keolis Nederland in samenwerking met Arriva alsnog voor een rechtstreekse busverbinding van Haaksbergen naar Eibergen en vice versa zorgt.

Lijn 53

Lijn 53 van Keolis Nederland rijdt vanaf 9 december op schooldagen (ook in de vakanties) tot 20.00 uur twee keer per uur door vanuit Haaksbergen naar Eibergen. Dit gebeurt via de huidige route van de lijnen 73 en 74 tot en met de halte Viersprong. ’s Avonds en in het weekend wordt de rechtstreekse verbinding uitgevoerd door lijn 474 van Arriva. Op deze manier blijft er toch een rechtstreekse verbinding tussen Haaksbergen en Eibergen.

Bron: Tubantia.

Geef een reactie