Reisinformatie


De Buurtbus is er voor u!

Naast vervoer van scholieren, woon-werkverkeer, familiebezoek etc.  is de Buurtbus uitermate geschikt voor recreatiedoeleinden.

Met de Buurtbus Buurse- Haaksbergen reist u door een prachtig natuurgebied tussen Haaksbergen en het grensdorp Buurse. De natuurgebieden Buurserzand, Haaksbergerveen en Witteveen zijn met de Buurtbus uitstekend te bereiken en er zijn prachtige gelegen om te wandelen en te fietsen of anderszins te recreeren. Er zijn in de omgeving voldoende horecagelegenheden om te eten en te drinken. Bekijk onze promotiefilm van de Buurtbus en de omgeving voor een mooie impressie.


De Bommelas/ Buurserzand


 

Het Witteveen


Het Haaksbergerveen


Ook over de grens zij er talloze recreatiemogelijkheden, waarbij u gebruik kunt maken van de Duitse Bürgerbus, die 5 maal per dag aansluiting heeft bij de grens bij ter Huurne Hollandmarkt. Vanaf de grens brengen onze Duitse collega’s u gratis naar de Haarmühle, een begrip op horecagebied in de regio. Ook de Duitse stad Ahaus (partnergemeente van Haaksbergen) is de moeite waard om te bezoeken en is met de een overstap op de Duitse Bürgerbus goed te bereiken.


Ongeveer 1 km over de grens richting Alstatte.


De Duitse Bürgerbus op lijn B12 van Ahaus naar Buurse- grens.           


                        .