Over ons…….

Buurtbusvereniging Buurse- Haaksbergen en Omstreken.Het vervoer door de Buurtbusvereniging Buurse- Haaksbergen wordt uitgevoerd door ca. 40 vrijwilligers. Jaarlijks worden circa 10.000 passagiers vervoerd. De Buurtbus legt jaarlijks ca. 100.000 km af over een traject van ca. 15 kilometer.

De financiering van de Buurtbusvereniging geschiedt met subsidiegelden van de Provincie Overijssel, Arriva, Gemeente Haaksbergen en diverse sponsors.

Naast vervoer van scholieren en mensen naar hun werklocatie maken ook passagiers gebruik van de Buurtbus voor bezoek aan familie, boodschappen, bezoek aan gezondheidscentra etc. Ook passanten en toeristen maken graag gebruik van de Buurtbusfaciliteiten. De Buurtbus is van groot belang gebleken voor de mobiliteit in de Regio Buurse- Haaksbergen en via overstap van en naar Ahaus.

Het Bestuur van de Buurtbusvereniging streeft naar een groot aantal gebruikers en biedt een voldoende mogelijkheden om deze wijze van vervoer optimaal te benutten. De kosten zijn beperkt en in vele gevallen lager dan gebruik van een auto. Een kaartje enkele reis kost slechts 2,25 euro. Kinderen tot 4 jaar gratis!

Gebruik de Buurtbus bij een bezoek aan diverse gelegenheden aan de route. zoals bijvoorbeeld Restaurant Hooge Esch , Winkelman, ter Huurne Hollandmarkt en de Haarmuhle net over de grens.

Een wandeling door de prachtige natuur tussen Haaksbergen naar Buurse, zoals het Haaksbergerveen, Buurserzand en Witteveen is met behulp van de Buurtbus een prachtig uitje en dicht aan de busroute gelegen.

Op de route is handopsteking, ook buiten de diverse bushaltes, voldoende om in of uit te stappen.

Via het busstation Haaksbergen zijn er meerdere overstapmogelijkheden naar plaatsen in Twente en Achterhoek, zoals Enschede, Hengelo, Goor, Holten, Tubbergen, Borculo, Groenlo, Doetinchem etc..

Ook een doorreis naar Ahaus, centrum en zwembad en tussenliggende plaatsen als Alstatte, Ottenstein en Wullen, is mogelijk binnen de dienstregeling van de Bürgerbus  Ahaus- Haaksbergen en een vijftal  aansluitingstijden aan de grens.

En denk tenslotte ook zeker even aan de ons gratis gefaciliteerde doorreis met de Bürgerbus naar de Haarmühle, een prachtige uitspanning in de grensregio met een bushalte van de Duitse collega’s.


Samenwerking met de Duitse Bürgerbus.

In de aanloop naar de opstart van de Duitse Bürgerbus in 2027 is een leuke samenwerking ontstaan om het grensoverschrijdende  Openbaar Vervoer tussen Ahaus en Alstatte meer vorm te geven. Wij leren van elkaars ervaringen en dat is positief. Onze Duitse collega’s zien het aantal passagiers op de route Alstatte- Ahaus toenemen.


PERSBERICHTEN.