Openbaar Vervoer in de regio

Wie maken het mogelijk?


De provincie Overijssel is regionaal opdrachtgever van het openbaar vervoer  en investeert in de bereikbaarheid en de kwaliteit van reizen per bus en  trein. De Eerste Kamer heeft in 2014 ingestemd met het wetsvoorstel voor opheffing van de Wgr+ regio’s. Dit waren de stedelijke regio’s waaronder Twente, die wettelijke taken hadden op het gebied van verkeer en vervoer. De taken van deze regio’s zijn met ingang van 2015 overgegaan naar de provincies. De provincie Overijssel is sinds die datum verantwoordelijk voor verkeer- en vervoer in Twente, zoals openbaar vervoer (bus en regionale treinen),  investeringen in infrastructuur, verkeersveiligheidsbeleid en de fietssnelweg F35.


Arriva verzorgt openbaar vervoer in Gelderland op de Veluwe, in Midden Overijssel en in Twente en doen dit  bussen en treinen.  Arriva is in meerdere landen acctief was tot medio 2023 eigendom van Deutsche Bahn, die het belang heeft inmiddels heeft verkocht aan een Amerikaanse investeringsmaatschappij.
De visie van Arriva op openbaar vervoer:
Wij vinden dat openbaar vervoer vooral logisch moet zijn. Onze klanten zijn onze gasten, die op ontspannen en veilige wijze hun bestemming bereiken. Of ze nu gaan werken, een dagje eropuit gaan, op weg zijn naar school of hun vrienden en familie bezoeken. Onze ambitie is om (on)gewoon goed te zijn. In het bieden van een veilige reis, up-to-date informatie en een chauffeur die optreedt als perfecte gastheer of gastvrouw.”
De dienstverlening van Arriva wordt continue geevalueerd.. Met vanzelfsprekend goede service en vanzelfsprekend goede voorzieningen die leiden goed openbaar vervoer. Dat vinden reizigers heel normaal en zo hoort het ook. Maar om in de ogen van onze gasten gewoon goed te zijn, doen wij ongewoon goed ons best. Om onze service, voorzieningen en producten steeds beter te maken.  Openbaar vervoer is van en voor iedereen . Daar zijn we een beetje trots op.

 
BUURTBUS.
Realisatie vervoer op lijn 595:
Vrijwilligers van
Buurtbusvereniging Buurse- Haaksbergen en Omstreken
staan elke werkdag voor u klaar!

Realisatie Burgerbus Ahaus- Haaksbergen (lijn B12/ RVM.)
Sedert juni 2017 rijdt op de route Ahaus (Aquahaus) naar de Grens bij Buurse (Haaksbergen) een Burgerbus. Dit is mogelijk gemaakt in een samenwerking tussen de Gemeente Ahaus, Kreis Borken, de Regio Munsterland en de Duitse busonderneming RVM). Ook daar geldt dat het vervoersysteem is gebaseerd op een organisatie van vrijwilligers met ondersteuning van eerder genoemde partijen.