Ingaande 10 december 2024 is de Buurtbusvereniging Buurse- Haaksbergen en Omstreken via de nieuwe concessiehouder voor de Regio Twente gaan rijden onder de vlag gaan Arriva. Hiervoor is een nieuwe verlengde en lagevloerbus ingezet met daarop de logo’s en uitingen van RRReis, een project van de Provincie Overijssel als concessieverlener.

De nieuwe bus kan niet zonder risico op schade over de drempel van onze omleidingsroute door de Bevertstraat en wij zijn derhalve genoodzaakt de route naar Buurse op te pakken vanaf de Sterrrebosstraat direct naar de Buurserstraat. Dit duurt i.v.m. de werkzaamheden nabij het Wiedenbroek nog tot medio mei 2024. Hierdoor zijn de haltes Fazantstraat en Blanckenborgh helaas voorlopig niet aanrijdbaar.

Omleiding/ wijziging route Buurtbus

Ingaande 10 juli a.s. zal de kruising Wiedenbroeksingel, Enschedesestraat, Oude Enschedeseweg in Haaksbergen worden afgesloten i.v.m. de aanleg van een rotonde. De werkzaamheden , ook bekabeling etc., zullen naar verwachting tot mei 2024 gaan duren.

De bushalte Blanckenborgh zal in die periode vervallen en ter hoogte van het gebouw van Buurtzorg zal aan de Enschedese straat een noodhalte worden geplaatst, waarbij de Buurtbus de route via de Bevertstraat en Buurserstraat (ook een noodhalte Huurnerhof) richting Buurse zal vervolgen.

Wijziging uitvoering Buurtbus

In verband met beperkte beschikbaarheid van vervangende bussen rijden wij ingaande maandag 20 maart voor de rest va 2023 met een witte bus, die overigens aan de hand van tekst en afbeeldingen duidelijk herkenbaar is. Deze bus heeft overigens geen mogelijkheid voor rolstoelvervoer.

Staking Streekvervoer OV

De Buurtbus Buurse- Haaksbergen is voor meer dan 80% afhankelijk van passagiers, die reizen van Buurse naar Haaksbergen met doorreis naar elders in de regio. Die doorreis- mogelijkheid is vrijwel nihil als gevolg van de staking in het Streekvervoer. Het aantal passagiers blijkt zich tot een enkeling te beperken. Wij hebben de situatie een dag aangezien met onze vrijwilligers en na enige overweging is besloten de rest van de week niet ‘zinloos’ door te rijden. Het spijt ons jullie niet anders te kunnen berichten en vertrouwen op begrip.                                         

Wij zijn jullie maandag 13 februari a.s. graag weer van dienst. Reis dan weer met ons mee!

Het is van groot belang met Buurtbussen de kleine kernen te blijven voorzien van Openbaar Vervoer, een missie van onze vrijwilligers.

Wij stellen het op prijs dat dit bericht i.v.m. het bereik gedeeld wordt.

Staking in het Streekvervoer.

Van 6 t/m 10 februari a.s. zijn stakingen in het Streekvervoer aangekondigd. Het is lastig in te schatten hoe een en ander uitwerkt, dus is het advies de reis goed voor te bereiden.

Als Buurtbus blijven wij tot nader bericht wel rijden.

Dus reis waar mogelijk met ons mee!

Bestuur Buurtbusvereniging Buurse- Haaksbergen en Omstreken

Landelijke staling Openbaar Vervoer

In verband met een grote landelijke staking in het Openbaar Vervoer zal de Buurtbus Buurse- Haaksbergen op donderdag 19 en vrijdag 20 januari 2023 niet rijden, aangezien er geen andere bus-aansluitingen in Haaksbergen zullen zijn. Het spijt ons niet anders te kunnen berichten. Als vrijwilligers staan wij “aan de zijlijn” van deze situatie. Wij hopen op uw begrip en verzoeken di bericht te delen.

Bestuur Buurtbusvereniging Buurse- Haaksbergen en Omstreken

Recreatiemogelijkheden met de Buurtbus.

De Buurtbus Buurse- Haaksbergen geeft u een mooie mogelijkheid om de natuurgebieden, zoals Het Buurserzand, het Haaksbergerveen en het Witteveen, te bezoeken.

Tip!

Stap op het Busstation Haaksbergen op de Buurtbus naar Buurse (grens) lijn 595 en stap uit bij de Pannenkoekenboerderij Hooge Esch. De chauffeur kan u voorzien van een tweetal wandelroutes. Daarnaast heeft de chauffeur voor u een leuke verrassing om wel of niet na een wandeling te besteden bij de Pannenkoekenboerderij. Laat een 2e pannenkoek gratis niet aan u voorbij gaan! Alvast veel plezier!

Mededeling herstart Buurbus.

Na een soort Kerstreces, waarin de te verwachten passagiersaantallen zeer gering zouden zijn, door ook sluiting van scholen, starten wij de Buurtbus Buurse- Haaksbergen ingaande maandag 17 januari 2022 weer op.

Natuurlijk hopen wij dat u weer met ons meereist!

Bestuur Buurtbusvereniging Buurse- Haaksbergen en Omstreken

Belangrijke mededeling!

Als gevolg van de door de Overheid op vrijdag 18 december j.l. uitgevaardigde verzwarende coronamaatregelen heeft het Bestuur van de Buurtbusvereniging besloten de dienstregeling ingaande maandag 20 december 2021 tijdelijk te stoppen.

De nog steeds geringe passagiersaantallen zullen door het langer sluiten van scholen en andere gevolgen van de lock-down nog verder afnemen en het is niet verstandig om door te rijden in toch altijd al rustige tijd. Het gehele Openbaar Vervoer ondervindt onverminderd de gevolgen van Covid-19.

Bovenstaande maatregel geldt vooralsnog tot en met vrijdag 14 januari 2022.

De ontwikkelingen worden uiteraard nauwkeurig gevolgd. Verzoek dit bericht te delen.

Wij hopen op begrip voor deze beslissing.

Ondanks alle perikelen wensen wij iedereen Prettige Kerstdagen en een Gelukkig, maar vooral Gezond Nieuwjaar!

Bestuur Buurtbusvereniging Buurse- Haaksbergen en Omstreken.